برگزاری دومین کمیته تخصصی بیماریهای زئونوز سال ۱۴۰۴ در معاونت بهداشت دانشگاه

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۱:۵۹ کد : ۳۷۲۶۴ اخبار
تعداد بازدید:۷۱
با حضور معاون بهداشت دانشگاه و مدیرکل دامپزشکی استان، دومین کمیته تخصصی بیماریهای زئونوز سال ۱۴۰۴ برگزار شد
برگزاری دومین کمیته تخصصی بیماریهای زئونوز سال ۱۴۰۴ در معاونت بهداشت دانشگاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، دومین کمیته تخصصی بیماریهای زئونوز سال ۱۴۰۴ با حضور دکتر سعید صادقیه اهری، معاون بهداشت دانشگاه، دکتر مهدی فیضی، مدیرکل دامپزشکی استان، مدیران و روسای گروه‌های فنی در سالن جلسات دکتر حضرتی معاونت بهداشت برگزار شد.

در این جلسه ضمن بررسی آخرین وضعیت بیماریهای زئونوز استان بویژه تب مالت، تصمیمات و هماهنگی های لازم برای پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها در سال ۱۴۰۴ انجام شد.

گفتنی است تب مالت، یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام می باشد که استان اردبیل، جزو استان های با شیوع بالای این بیماری در کشور است.

استفاده از لبنیات سنتی به ویژه شیر و پنیر، بستنی سنتی غیر پاستوریزه، تماس محافظت نشده با دام، استفاده از گوشت‌های حاصله از کشتار خارج از کشتارگاههای صنعتی، از مهمترین راه‌های ابتلا به این بیماری می باشد.

روش سالم سازی شیر سنتی غیر پاستوریزه، جوشاندن شیر به مدت ۵ دقیقه کامل است.

همچنین جهت سالم سازی پنیر تازه غیر پاستوریزه، باید پنیر را در آب نمک ۱۷% ( از حل کردن ۱۷۰ گرم نمک در یک لیتر آب، آب نمک ۱۷% تولید می شود ) به مدت ۳ ماه نگهداری کرد.

آخرین ویرایش۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

( ۱ )