آموزش همگانی فناوری اطلاعات ۵

۱۵ نکته در مورد کامپیوتر که اگر ندانید باعث خنده می شود

۲۹ مرداد ۱۴۰۰ | ۲۳:۲۷ کد : ۱۶۵۹۴ اخبار
تعداد بازدید:۱۴۶۲
در این بخش می خواهیم به برخی از اطلاعات عمومی و کاربردی کامپیوتر بپردازیم . ما در این آموزش می خواهیم تجربیاتی را که اگر ندانید باعث خنده می شود. بین شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم. بخش اول : هر کاربر ساده کامپیوتر باید بداند.
۱۵ نکته در مورد کامپیوتر که اگر ندانید باعث خنده می شود

باسمه تعالی

سلام علیکم

باصلوات بر محمد و آل محمد (ص) و بااحترام، و عرض ارادت حضور همه همکاران عزیز با پنجمین دوره آموزش همگانی فناوری اطلاعات در خدمت شما هستیم.

جلسه امروز  15 نکته در مورد کامپیوتر که اگر ندانید باعث خنده می شود:

بخش اول : هر کاربر ساده کامپیوتر باید بداند.

  1. اول آدرس ایمیل www نمی‌گذارند: اول آدرس ایمیل هرگز www نمی گذارند.
  2. اینترنت اون علامت e آبی رنگ نیست :اون e آبی رنگ علامت برنامه Internet Explorer، محصول شرکت    Microsoft  است. خود اینترنت یک شبکه است که برنامه یا آیکون خاصی ندارد.Internet Explorer  به شما کمک می‌کند از این شبکه برای دیدن سایت های مختلف استفاده کنید. درست مثل اینکه می‌توانید برنامه کانال های تلویزیون را با یک تلویزیون Panasonic یا با یک تلویزیون Sony یا با هر مارک دیگری ببینید برنامه های دیگری هم وجود دارند که کار آن e آبی را می کنند و حتی خیلی بهتر! مثل Safari، Chrome، Opera یا Firefox که می‌توانید از آنها استفاده کنید.
  3. چت همان یاهو مسنجر نیست: چت کردن لازم نیست حتمآً با برنامه یاهو مسنجر انجام شود. یاهو یکی از شرکت هایی است که سرویس چت اینترنتی را ارائه می‌کند. با ICQ، MSN Messenger یا Gtalk و هم می‌توانید چت کنید (با سایر کاربران همان سرویس).
  4. هر کامپیوتری الزاماً ویندوز نیست: این خیلی مهمه! ببینید یک کامپیوتر را خاموش فرض کنید! اصلاً به آن چه روی صفحه مانیتورش دیده می‌شود فکر نکنید. این به خودی خودش یک کامپیوتر است. حالا باید یک برنامه روی این کامپیوتر نصب بشه که این کامپیوتر بتونه روشن بشه و ما ازش استفاده کنیم. به این برنامه ها می‌گوییم «سیستم عامل» یا «Operating System» یا OS یکی از معروف ترین این برنامه ها «ویندوز» نام داره که نسخه های مختلفی هم داره که می‌دونم همگی با آنها آشنا هستید. مثل ویندوز 8 یا ویندوز 10. ویندوز محصول شرکت Microsoft است. حالا نکته اینجا است، هیچ اجباری به استفاده از ویندوز نیست و ویندوز تنها انتخاب موجود نیست. بلکه این تصور غلط به خاطر سلطه مایکروسافت بر روی بازار به وجود آمده. در اصل شرکت های مختلف و مشابهی وجود دارند که در این صنعت با مایکروسافت در رقابت هستند و خودشان «سیستم عامل» تولید می‌کنند. به عنوان مثال، شرکت Apple سیستم عامل Mac را دارد. یا مثلاً سیستم عامل Ubuntu مال شرکت Canonical است.
  5. هر کامپیوتری الزاماً پنتیوم نیست: Pentium  فقط اسم مدل یکی از پردازنده (CPU) های شرکت اینتل است! فکر می‌کنم واضحه، مثلاً من اگر از CPU یک شرکت دیگه مثل AMD استفاده کنم دیگه «کامپیوترت پنتیوم چنده؟» مفهومی نداره. در ضمن مدل های pentium هم الان تقریباً منسوخ شده و قدیمی به حساب می‌آیند.
  6. فایروال همان آنتی ویروس نیست هر دو امنیت کامپیوتر را تامین می‌کنند اما با یکدیگر فرق دارند. توضیح تخصصی این تفاوت از حوصله این مطلب (و احتمالاً شما) خارج است. بگذارید این طور بگویم، فایروال یا دیواره آتش مثل یک گارد هست که شما بگذارید دم در خانه تا از ورود افراد خطرناک جلوگیری کند .آنتی ویروس مثل یک محافظ شخصی است.که اگر کسی یه جوری گارد را دست به سر کرد یا یواشکی از دودکش شومینه اومد توی خونه او را دستگیر کنه.
  7. تفاوت فایل، فولدر و درایو: اصلاً به کامپیوتر فکر نکنید، درایو مثل طبقه ای است. که شما پوشه های مختلف از اسنادتان را نگهدای می‌کنید. فولدر همان پوشه هایی است که اسناد در آنها وجود دارند. هر سند موجود در پوشه مثل یک فایل هست. در نتیجه من اگر از شما بپرسم فلان سند کجاست؟ شما می‌گویید: «در طبقه دوم، پوشه سبز رنگ، کاغذ آخر.» حالا اگر بپرسم «اون تحقیق فناوری اطلاعات که دانلود کردی کجاست؟»چه می‌گویید؟ «درایو C، فولدر IT ، فایل IT.pdf» یا مدل کامپیوتری تر: C:\IT\IT.pdf این طور بخوانید «سی دو نقطه بک اسلش فناوری اطلاعات  بک اسلش آی تی دات پی دی اف». حالا چطوری فرق اینها را هم به خاطر بسپاریم؟ یکی اینکه درایو ها تعداد شان زیاد نیست. عموماً همین C و D و E و اینها هستند . فولدر ها یا پوشه ها هم که اصلاً از آیکون شان مشخص است. فایل ها هم می‌توانید این جوری بشناسید. هر آیتمی که وقتی رویش کلیک می‌کنید دیگه جلوتر نمی‌توانید بروید یک فایل است. به عنوان مثال وقتی روی یک فولدر کلیک می‌کنید وارد آن می‌شوید، دوباره می توانید چیزی انتخاب کنید در نتیجه این یک فایل نیست. اما اگر روی یک عکس کلیک کنید آن عکس خودش باز می‌شود . دیگر داخل آن عکس پوشه های دیگر یا فایل های دیگر وجود ندارد، در نتیجه یک عکس یک فایل است. به عبارتی هر آیتمی که یک پسوند داشته باشد، مثلاً txt. یا jpg. و یک فایل است.
  8. پسوند فایل ها مهم است: اول از همه، اصلاً پسوند چیه؟ پسوند اون سه حرف آخر اسم هر فایل است پسوند به ویندوز و شما می‌گوید که این چه نوع فایلی است. به عنوان مثال یک فایل متنی که فقط حاوی نوشته است پسوندش txt. است عکس های واقعی مثل آنها که با دوربین عکاسی می‌گیرید عموماً دارای پسوند jpg هستند. عکس های کارتونی و کامپیوتری و غیر واقعی هم عموماً gif یا png هستند. فایل های فشرده شده عموماً دارای پسوند zip یا rar هستند که آنها را باید با برنامه های مخصوص مثل Winzip یا WinRAR باز کنید  فایل های اجرایی مثل فایل های برنامه های یا فایل های Setup بازی ها و هم عموماً دارای پسوند exe. هستند. آهنگ ها هم که مطمئنم خودتان مید‌انید، عموماً mp3 یا wav هستند. پسوند فایل ها اطلاعات زیادی به ما می‌دهند. مثلاً اگر کسی یک فایل به شما داد که پسوند آن exe. بود و گفت این عکس خودم است. دارد دروغ می‌گوید! احتمالاً به جای عکس یک برنامه مخرب مثل یک ویروس است.

در بخش دوم با نکات ساده و ابتدایی دیگری ما را همراهی کنید.
ادامه دارد...

 

مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه

آخرین ویرایش۱۵ شهریور ۱۴۰۰

( ۲۲ )

نظر شما :

سیدعلی ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۲:۱۲
با تشکر از جناب اقای دکتر مهدوی ریاست محترم فناوری اطلاعات دانشگاه