اطلاعیه ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم در خصوص پیشگیری از مسمومیت با قارچهای سمی

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۰:۱۰ کد : ۱۹۸۲۸ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۴۸۲

از مصرف قارچ های خودرو، مخصوصاً قارچهایی که در کنار تنها درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی که به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری کنید. تنها قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو می باشند، مصرف نمایید.

شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی، تنها براساس خصوصیات ظاهری صحیح نبوده و تنها توسط متخصصان در این زمینه امکان پذیر است. بنابراین به توصیه های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از  انواع خوراکی قارچ توجه نکنید.

مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ  برای انسان نمی باشد.

برخی از روش ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ، معیار  علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ نیست.

هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.

برخی از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نمی باشند.

در صورت بروز نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری ( ۵ الی ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی منتقل کنید زیرا این دسته از قارچ ها سمیت به مراتب بیشتری دارند.

با مشاهده نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه  مصرف خوراکی قارچ، از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمایید.

در صورت امکان، نمونه باقیمانده‌ قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

آخرین ویرایش۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱